Főoldal

http://eotvoskiado.hu/site/kiadvanyok/253

Bővítjük szerkesztőségünket
Az ELTE Eötvös Kiadó, az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményi kiadója tapasztalattal rendelkező korrektorokkal, szöveggondozókkal bővíti szerkesztőségét. Korrektoraink gazdag tapasztalattal rendelkeznek a tudományos és szakmai szöveggondozás terén, szorosan együttműködnek a szerkesztőséggel. A közös munka előre ütemezett megbízás keretében zajlik, és feltétele a fentieken túl a számlaképesség.Jelentkezni szakmai CV-vel a következő címen lehet: szerkesztoseg@eotvoskiado.hu.

bővebben

Életem (1884-1965)Életem (1884-1965)
Nagyapám, Kuncz Ödön életéről szóló több mint 2000 oldalas kéziratát hosszú éveken át családunk őrizte. 2011-ben döntöttem úgy, hogy könyv formájában megjelentetem. A kézirat leírásához és kiadásához az ELTE Jogi Karától kértem és kaptam segítséget. Nagy örömömre szolgál, hogy halálának 50. évfordulója után a könyv megjelenik.Álljon itt egy részlet egy 1952-ben fiához írott leveléből:Bezzeg én még ma sem tudom, hogy miként sodródtam a jogi pályára. Egy biztos, hogy eleinte zenész, s majd orvos akartam lenni, de hiányzott belőlem a lendület, az elszántság, hogy akaratomnak érvényt szerezzek. Így cseppentem be a jogi pályára, amelynek ügyvédi része (főleg a végrehajtás és árverés) megrémisztett és bírói szektora (főleg a járásbíróság léleknélküli nagyüzeme és a tehetséges bírák agyon dolgoztatása) kiábrándított. Nem is lettem "jogász", hanem pedagógus: Tanár. Akit a jogban inkább a művészet, mint a mesterség érdekelt. Aki a száraz dogmatika unalmából az eleven élet üdülő helyeire menekült, s akiről a közgazdák azt mondták, hogy kitűnő jogász, a jogászok meg azt, hogy nagyszerű közgazda, s az ügyvédek, hogy született muzsikus vagyok, mert minden mondatomban csak úgy pattog a zenei ritmus. A társadalom emberséges és igazságos rendje nélkül nem érdemes embernek lenni. Ezt a rendet pedig nekünk jogászoknak kell megteremteni és megvédelmezni.Kuncz Magdolna

bővebben

América, tierra de utopíasAmérica, tierra de utopías
Desde su aparición en el mapa mundial, América siempre ha estado asociada al concepto de utopía, ya que los europeos la veían como tierra prometida. Sin embargo, con el descubrimiento del Nuevo Mundo, junto con utopía, en esta tierra edénica surgen los gérmenes de otros conceptos como distopía o antiutopía, que hasta hoy en día están presentes en el pensamiento y la cultura hispanoamericanos, al igual que en la literatura y en las artes.El libro se recomienda tanto a los especialistas en el tema como a los interesados no expertos. No pretende resumir ni menos repetir las ideas hasta ahora escritas sobre el tema, tampoco quiere cerrar definitivamente debates. Al contrario, invita a todos los lectores a entablar diálogos con los artículos reunidos, incluso con los textos citados y mencionados en ellos, sobre ideas que vinculan el pensamiento con la literatura y las diferentes ramas de la cultura con las artes, atravesando y superando fronteras del espacio y del tiempo. Asimismo, mediante una diversidad de géneros, discursos y acercamientos intenta demostrar lo actual que es el pensamiento acerca de la utopía en un mundo en que cada día se cuestionan y se buscan valores.El presente volumen es fruto del X Coloquio Internacional de Estudios Hispánicos América, tierra de utopías, organizado por el Departamento de Lengua y Literatura Españolas y el Centro de Investigaciones sobre América Latina de la Universidad Eötvös Loránd de Budapest, celebrado los días 17 y 18 de octubre de 2016.

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2017 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó