Főoldal

http://eotvoskiado.hu/site/kiadvanyok/314

Fordítási univerzálék és lektorálásFordítási univerzálék és lektorálás
A fordítói szakmában a lektorálás immár a minőség biztosításának egyre inkább elismert, sőt alapvető eszköze, szükségességét számos tapasztalat és szakirodalmi esettanulmány bizonyítja. A fordítási szolgáltatásokról és követelményekről szóló nemzetközi szabványok is a fordítási folyamat kötelező részeként határozzák meg, nagy hangsúlyt fektetve a folyamat lépéseire és a szolgáltatás résztvevőinek szerepére. A fordítói szolgáltatások professzionalizálódása nyomán örvendetes módon megindult a szakszerűségre való törekvés a lektorálás terén is, mégis számos hiányosság mutatkozik a fordításokat gondozó lektorok kompetenciájának és tevékenységének pontos meghatározása, elméleti megalapozása tekintetében. A Fordítástudományi értekezések című könyvsorozat harmadik köteteként megjelenő Fordítási univerzálék és lektorálás azon tudományos szakmunkák remélhetőleg egyre növekvő sorát kívánja gyarapítani, amelyek tudományos alapokon végzett kutatások segítségével próbálják segíteni a lektorok munkáját, és igyekeznek alapot vetni a lektorképzésnek. A könyv a fordított szövegek univerzális jellemzői és a lektori műveletek vizsgálatával hasznos ismeretekkel szolgálhat a gyakorló fordítók és lektorok számára, akik szakszerűen, tudatosan, nem pusztán megérzéseikre hagyatkozva kívánják végezni a munkájukat. A fordítással és a lektorálással még ismerkedő szakfordító hallgatók szintén haszonnal forgathatják tanulmányaik során, felkészülve a szakma aktuális kihívásaira.Ingyenesen olvasható és letölthető az ELTE Reader online könyvtárból.

bővebben

Könyvbemutató: DÉLKELET-ÁZSIA TÖRTÉNELME
Az ELTE Eötvös Kiadó tisztelettel meghívja Önt 2019. február 28-án 14 órakor Balogh András: Délkelet-Ázsia történelme című könyvének bemutatójára.

bővebben

Korrektorokkal bővítjük szerkesztőségünket
Az ELTE Eötvös Kiadó, az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményi kiadója tapasztalattal rendelkező korrektorokkal bővíti szerkesztőségét. Korrektoraink gazdag tapasztalattal rendelkeznek a tudományos és szakmai szöveggondozás terén, külső munkatársként is szorosan együtt tudnak működni a szerkesztőséggel. A közös munka előre ütemezett, szerződéses megbízás keretében zajlik, és feltétele a fentieken túl a számlaképesség.Jelentkezni szakmai CV-vel a következő címen lehet: szerkesztoseg@eotvoskiado.hu.

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2019 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó