Főoldal

http://www.eltereader.hu/tudomany/

Ünnepi Könyvhét 2014 -- 10-es pavilon
A hagyományokhoz híven idén is részt veszünk az Ünnepi Könyvhéten. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a 10-es pavilonnál, ahol kiadványainkat kedvezményesen vásárolhatják meg. Ugyanitt az ELTE márkatermékek is elérhetőek lesznek.A 85. Ünnepi Könyvhét 2014.06.12-én, csütörtökön kezdődik és 06.16-ig, hétfőig tart. Szombat délután a Vörösmarty téri nagyszínpadon az ELTE Eötvös Kiadó egy induló sorozatát mutatják be (A pedagógusképzés megújítása címmel), várhatóan két órával később pedig a Zsidó identitás a huszadik századi magyar irodalomban c. kiadványunk bemutatására is sor kerül.A könyvhét részletes programja itt érhető el.

bővebben

Normák, cselekvés, társadalom. Orthmayr Imre  hatvanadik születésnapjáraNormák, cselekvés, társadalom. Orthmayr Imre hatvanadik születésnapjára
Orthmayr Imre az ELTE BTK Általános Filozófia (korábban Társadalomfilozófia és Etika) Tanszékének vezetője 2013-ban töltötte be hatvanadik évét. E kötet tanulmányait ebből az alkalomból az ő tiszteletére írták kollégái, barátai és tanítványai.Orthmayr Imre diplomájának megszerzése óta mindig ezen a tanszéken oktatott, és szigorú következetességgel, rendkívüli igényességgel egy jól meghatározott témakörben folytatta kutatásait. Tanulmányai a társadalom- és történelemfilozófia, az etika ésa cselekvéselmélet egymással összefüggő alapkérdéseit tárgyalják, s az analitikus módszer egzakt technikai eszközeinek segítségével fejtik ki az általa javasolt megoldásokat. Tanári tevékenységét mindig is ugyanaz a szigor és igényesség jellemezte, mint írásait. Filozófusok nemzedékei nevelkedtek az általa képviselt szellemben.A kötetben közölt írások Orthmayr Imre kutatási területeit tükrözve az általános társadalomelmélet és a cselekvéselmélet kérdéseivel foglalkoznak, és ezekkel összefüggésben érintik a normatív logika problémáit is. A kérdésfeltevések pontosságában, az érvelés logikájában, a gondolatmenet világosságában ugyanaz az igényesség jellemzi őket, mint Orthmayr Imre munkásságát.

bővebben

Biznisz vagy bukta? Online pénztárgépBiznisz vagy bukta? Online pénztárgép
Függhet attól, hogy ki melyik oldalon áll.Hónapok óta zajlik a küzedelem és vészesen közeleg az egyelőre szilárdnak látszó határidő. Mi, akik bolthálózattal rendelkezünk, kénytelenek voltunk elfogadni, hogy újra madzagon rángatnak, ha tetszik, ha nem: meg kell venni. Boltonként, jó pénzért (mert hát ami kötelező, az ugye soha nem olcsó), mihamarabb, és most várunk. Várakozunk a gyártóra, a forgalmazóra. A bizniszt tehát már megfinanszíroztuk, jó sokan. És ha a várakozásunk hiába kitartó, mégsem hoz eredményt, ami online pénztárgépben mutatható ki, akkor a buktában is része lehet sokunknak. Mert egyszerűen bezáratják a boltokat vagy milliós bírsággal sújtják. A büntetés része is világos. Már csak az a kérdés, hogy mit is vét szerencsétlen kereskedő, amikor az üzlet részben belőle épül fel, de haszon helyett büntetést zsebelhet be, ha valaki más (legyen az gyártó vagy forgalmazó) késlekedik.Az egész helyzetről átfogó képet az index.hu fest, cikkük itt olvasható.

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2014 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó