Főoldal

http://eotvoskiado.hu/site/kiadvanyok/253

Új munkatársat keresünk korrektori, olvasószerkesztői, kiadói szerkesztői munkakörbe
Az ELTE Eötvös Kiadó, az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményi kiadója új munkatársat keres korrektori, olvasószerkesztői, kiadói szerkesztői munkakörbe, teljes munkaidőre. Az ideális jelölt gazdag tapasztalattal rendelkezik a tudományos és szakmai könyvkiadás, a szöveggondozás és a szerzőkkel való kommunikáció terén, pontosan és szakszerűen látja el feladatait, ambícionálja az önálló munkát, ugyanakkor képes munkatársaival szorosan és konstruktívan együttműködni. Az új munkatárs feladatai, felelőssége, hatásköre: kapcsolattartás a szerzőkkel, a kiadói szabványok egyeztetése, a kézirat befogadásának előkészítése;kiadói szerkesztői munka a kiadványok elkészítésének teljes munkafolyamata során (korrektúra, szöveggondozás, illetve e munkafázisok koordinációja, kapcsolattartás a külső munkatársakkal);felelős szerkesztői minőségbiztosítás és imprimálás;a projektvezérlő rendszer napi használata;a kiadó sajtó- és PR-anyagainak elkészítése, a kiadó honlapján, illetve online kommunikációs csatornáin hírek és információk közzététele. Jelentkezni szakmai CV-vel és a nettó bérigény megjelölésével a következő címen lehet: szerkesztoseg@eotvoskiado.hu.

bővebben

Konstellációk. Művészetelméleti tanulmányokKonstellációk. Művészetelméleti tanulmányok
“Az ideák örök csillagállások, s amikor úgy fogjuk fel az elemeket, mint pontokat az effajta konstellációkban, felosztottuk és ugyanakkor megmentettük a jelenségeket." (Walter Benjamin: A német szomorújáték eredete)Ebben a tanulmánykötetben az egyes szövegek elrendezése, egymás mellé kerülése némiképp esetleges, mégsem teljesen véletlen sorrendet alkot. Hol hasonló, hol eltérő gondolati utak rajzolódhatnak ki, ha az olvasó veszi magának a fáradságot, hogy elbolyongjon a szövegek terében. A felfedezésükhöz nem egyenes irányt kell követnie, jobban teszi, ha engedi magát szabadon kószálni, kénye-kedve szerint, néha eltévedve. A kerülőutak ugyanis- ahogy ezt Somlyó Bálinttól, akinek ezt a kötetet ajánljuk, pontosan tudjuk-, a körüljáró ábrázolás lényegi módszere felé vezetnek.

bővebben

Megformált beszéd, elfojtott hangMegformált beszéd, elfojtott hang
A reprezentáció politikai, művészeti és etikai kérdéseiAz ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék munkatársainak tanulmányai 

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2017 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó