Főoldal

http://www.eltereader.hu/tudomany/

Ünnepi Könyvhét 2014 -- 10-es pavilon
A hagyományokhoz híven idén is részt veszünk az Ünnepi Könyvhéten. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a 10-es pavilonnál, ahol kiadványainkat kedvezményesen vásárolhatják meg. Ugyanitt az ELTE márkatermékek is elérhetőek lesznek.A 85. Ünnepi Könyvhét 2014.06.12-én, csütörtökön kezdődik és 06.16-ig, hétfőig tart. Szombat délután a Vörösmarty téri nagyszínpadon az ELTE Eötvös Kiadó egy induló sorozatát mutatják be (A pedagógusképzés megújítása címmel), várhatóan két órával később pedig a Zsidó identitás a huszadik századi magyar irodalomban c. kiadványunk bemutatására is sor kerül.A könyvhét részletes programja itt érhető el.

bővebben

A projeção secular do Brasil na HungriaA projeção secular do Brasil na Hungria
Cada dia mais observa-se, na Hungria e na região centro-leste da Europa, um interesse crescente pelo estudo da língua portuguesa e da sua vertente brasileira. Os estudos sobre o Brasil se iniciaram na Faculdade de Letras da Universidade Eötvös Loránd de Budapeste ainda em fins da década de 70, expandindo assim as fronteiras dos estudos brasileiros ao leste europeu.A intensa receptividade encontrada, assim como o aumento da procura em saber e em conhecer mais sobre o maior país da América Latina, demonstra o amadurecimento do Brasil bem como o fortalecimento dos laços com a Hungria.Para celebrar e representar esse contexto de interação e intercâmbio cultural que tem se intensificado entre o Brasil e a Hungria, disponibilizamos essa edição ampliada do livro 'Cartas vincadas, letras no espelho’, publicado em 2004, e organizado inicialmente pelos professores Ferenc Pál e Marcelo Marinho. Nesta segunda edição, que publicamos exatamente dez anos após a primeira, acrescentamos novos artigos, informaçoes e revisamos o que se fez necessário.Daniela Neves, leitora brasileira na FL da ELTE

bővebben

Biznisz vagy bukta? Online pénztárgépBiznisz vagy bukta? Online pénztárgép
Függhet attól, hogy ki melyik oldalon áll.Hónapok óta zajlik a küzedelem és vészesen közeleg az egyelőre szilárdnak látszó határidő. Mi, akik bolthálózattal rendelkezünk, kénytelenek voltunk elfogadni, hogy újra madzagon rángatnak, ha tetszik, ha nem: meg kell venni. Boltonként, jó pénzért (mert hát ami kötelező, az ugye soha nem olcsó), mihamarabb, és most várunk. Várakozunk a gyártóra, a forgalmazóra. A bizniszt tehát már megfinanszíroztuk, jó sokan. És ha a várakozásunk hiába kitartó, mégsem hoz eredményt, ami online pénztárgépben mutatható ki, akkor a buktában is része lehet sokunknak. Mert egyszerűen bezáratják a boltokat vagy milliós bírsággal sújtják. A büntetés része is világos. Már csak az a kérdés, hogy mit is vét szerencsétlen kereskedő, amikor az üzlet részben belőle épül fel, de haszon helyett büntetést zsebelhet be, ha valaki más (legyen az gyártó vagy forgalmazó) késlekedik.Az egész helyzetről átfogó képet az index.hu fest, cikkük itt olvasható.

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2014 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó