Főoldal

http://www.eltereader.hu/tudomany/

Ünnepi Könyvhét 2014 -- 10-es pavilon
A hagyományokhoz híven idén is részt veszünk az Ünnepi Könyvhéten. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a 10-es pavilonnál, ahol kiadványainkat kedvezményesen vásárolhatják meg. Ugyanitt az ELTE márkatermékek is elérhetőek lesznek.A 85. Ünnepi Könyvhét 2014.06.12-én, csütörtökön kezdődik és 06.16-ig, hétfőig tart. Szombat délután a Vörösmarty téri nagyszínpadon az ELTE Eötvös Kiadó egy induló sorozatát mutatják be (A pedagógusképzés megújítása címmel), várhatóan két órával később pedig a Zsidó identitás a huszadik századi magyar irodalomban c. kiadványunk bemutatására is sor kerül.A könyvhét részletes programja itt érhető el.

bővebben

Historia criticaHistoria critica
Ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézete a magyar felsőoktatás legnagyobb és egyik legjobb történelemkutatással és -oktatással foglalkozó intézménye. Az elmúlt évszázadokban a magyar történész- és történelemtanár-társadalom több tízezer tagja került ki innen. Ezzel a tanulmánykötettel tisztelgünk elődeink emléke előtt, egyben egykori és jelenlegi hallgatóinkat is köszöntjük vele.A tanulmánykötet egy új sorozat kezdő kötete. Útjára indítjuk a Publicationes Instituti Historici Universitatis Budapestinensis de Rolando Eötvös nominatae sorozatot. Terveink szerint a sorozatban tanulmánykötetek, önálló monográfiák, forráskiadványok jelenhetnek meg, amelyek reprezentálják az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézete oktatóinak, kutatóinak tevékenységét, és hozzájárulhatnak a magyar történettudomány eredményeinek megismertetéséhez.

bővebben

Biznisz vagy bukta? Online pénztárgépBiznisz vagy bukta? Online pénztárgép
Függhet attól, hogy ki melyik oldalon áll.Hónapok óta zajlik a küzedelem és vészesen közeleg az egyelőre szilárdnak látszó határidő. Mi, akik bolthálózattal rendelkezünk, kénytelenek voltunk elfogadni, hogy újra madzagon rángatnak, ha tetszik, ha nem: meg kell venni. Boltonként, jó pénzért (mert hát ami kötelező, az ugye soha nem olcsó), mihamarabb, és most várunk. Várakozunk a gyártóra, a forgalmazóra. A bizniszt tehát már megfinanszíroztuk, jó sokan. És ha a várakozásunk hiába kitartó, mégsem hoz eredményt, ami online pénztárgépben mutatható ki, akkor a buktában is része lehet sokunknak. Mert egyszerűen bezáratják a boltokat vagy milliós bírsággal sújtják. A büntetés része is világos. Már csak az a kérdés, hogy mit is vét szerencsétlen kereskedő, amikor az üzlet részben belőle épül fel, de haszon helyett büntetést zsebelhet be, ha valaki más (legyen az gyártó vagy forgalmazó) késlekedik.Az egész helyzetről átfogó képet az index.hu fest, cikkük itt olvasható.

bővebben

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2014 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó