Főoldal

Kiadvány

MÁRKUS ÉVA – TRENTINNÉ BENKŐ ÉVA

A korai idegen nyelvi feljesztés elmélete és gyakorlata

Jelen kötetben a 2013. május 24-i "Korai idegen nyelvi fejlesztés elmélete és gyakorlata" címmel megtartott nemzetközi szakmai konferencia előadásai és háttértanulmányai szerepelnek. A 100 fős budapesti helyszínű rendezvény az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Idegen Nyelvi és Nemzetiségi Tagozata, valamint az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Idegen Nyelvi és Irodalmi Tanszékének közös szervezésében, a British Council és a Goethe-Institut támogatásával került megrendezésre.
A kötet olyan gyakorlati és elméleti szakemberek írásait gyűjti csokorba, akik a külföldi és hazai palettán az adott témában szakmai értéket képviselnek; mindennapi munkájukkal, kutatásukkal, témájuk egyediségével tevékenyen hozzájárulnak a kisgyermekkori idegen nyelvi fejlesztés sikeréhez.
A kötet tematikája a legfiatalabb korosztály idegen nyelvi, kétnyelvű otthoni és intézményi fejlesztésétől egészen a kétnyelvi pedagógusképzésig, valamint a szülők szakszerű tájékoztatásáig terjed. A változatos cikkek jól példázzák, mennyire színes a korai idegennyelv-tanítási paletta, bizonyítva, hogy mára a kisgyermekkor nyelvpedagógiája önálló- saját kutatási projekteket, eredményeket, jó gyakorlatokat felmutatni képes- diszciplínává vált. Jelen kötetben mindenki megtalálja a számára fontos témákat, kontextusokat, kérdéseket és válaszokat; ugyanakkor ennél jóval többet is: élvezetes és hasznos olvasmányt.
A szerkesztők- az ELTE TÓK Idegen Nyelvi és Irodalmi Tanszékének oktatói- azzal a hittel ajánlják ezt a különleges tanulmánygyűjteményt az olvasók figyelmébe, hogy csakis a különböző szakterületeken szerzett tapasztalatok széleskörű megosztásával, együttgondolkodással lehet megvalósítani a mindenki számára kívánatos célt, a sikeres korai nyelvi fejlesztést.

A kiadvány nem került kereskedelmi forgalomba.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/markus_trentinne_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó