Főoldal

Kiadvány

N. Kollár Katalin – Rapos Nóra

Tanár leszek. A társas, társadalmi viszonyok

A TANÁR LESZEK sorozat négy témakörben segíti a tanárjelöltek felkészülését: Személyiségfejlődés és egyéni sajátosságok; Társadalmi és társas viszonyok; Tanulás, tanítás és adaptivitás; Felkészülés a tanári mesterségre.
A sorozattal elsődleges célunk a hallgatók tanulásának támogatása. Úgy tapasztaltuk, hogy a szakirodalmi szövegek sok esetben nem adnak befogadható, közvetlen választ a tanárjelöltek kérdéseire. Egyrészt azért, mert gyakran nem a tanárjelölt nézőpontjából közelítenek a jelenségekhez, másrészt szakmai nyelvezetükhöz még nem elégséges az olvasó fogalomkészlete, harmadrészt a tanárjelöltek kérdései sokszor az iskolai mikrotörténések szintjére, a "mit tegyek" kérdésre vonatkoznak. Így a TANÁR LESZEK egyszerre két területen is híd szerepet tölt be. A gyakorlati problémákból induló szerkezetével az elmélet és a gyakorlat közti kapcsolat megteremtését kívánja segíteni, továbbá szakszerű, de mégis érthető nyelvezete felkészít a minden pedagógustól elvárható szakmai szövegek megértésére. A TANÁR LESZEK ezért egy olyan, az egyéni vagy a társakkal történő tanulást támogató kiadvány, amelyben a tanári munka szempontjából fontos eseteket, jelenségeket, problémákat vetünk fel elemzés céljából, valamint az olvasó tájékozódhat az adott problémához kötődő alapvető ismeretekről, fogalmakról, összefüggésekről.
A társas, társadalmi viszonyok témája azok a folyamatok, összefüggések, amelyek az iskola és a társadalom, az iskola és a család, továbbá a tanárok és a diákok, valamint a kortársak közötti kapcsolatot alakítják. Kiemelten fontosnak tartjuk bemutatni a társadalmi egyenlőtlenségek iskolarendszeren keresztül történő újratermelődésének mechanizmusait.
A szerkesztők

Ingyenesen letölthető az ELTE Reader oldaláról.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/rapos_1_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó