Főoldal

Kiadvány

Zsigmond Zsolt

Pedagógiai projektek és történelemtanítás

Zsigmond Zsolt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett történelem szakos tanári diplomát. 2007 óta az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumában tanít történelmet és társadalomismeretet. A 2010/11-es tanévtől vezetőtanárként, majd mentortanárként kapcsolódott be a tanárképzésbe. 2014-ben az ELTE PPK-n szakvizsgát szerzett a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés specializációban, 2016-ban ugyanitt mentortanári szakirányon végzett. Jelenleg a multikulturális nevelés problémakörével, valamint ehhez kapcsolódva a szociális kompetenciák fejlesztésével, az inklúzió elméleti és gyakorlati kérdéseivel és pedagógiai projektekkel foglalkozik.  

Zsigmond Zsolt szakdolgozata mentortanári tanulmányait zárta le. A dolgozat központjában a projektoktatás áll. A szerző részleteket mutat be abból a sokrétű, kreatív munkából, amelyet tanítványaival történelemből, társadalomismeretből a projektoktatáshoz kapcsolódóan végez. A dolgozat fontos bizonyítéka annak, hogy a szerző a projektoktatásba való bevezetést a tanárjelöltekkel foglalkozva is feladatának tartja.

A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kuratóriuma 2015-ben kiadványsorozatot indított azzal a céllal, hogy értékes doktori disszertációkat és szakdolgozatokat hozzáférhetővé tegyen a szélesebb szakmai közösség, illetve az érdeklődő olvasók számára. A megjelentetésre ajánlott értekezések- tisztelegve az alapítvány névadója előtt, akit munkássága két szakterülethez kötött- a nevelés-, illetve a nyelvtudomány területéhez kapcsolódnak. Publikált változatuk (esetleges vitatható részleteikkel, tévedéseikkel együtt) lényegében megegyezik a tudományos fokozathoz vagy egyetemi diplomához vezető értékelési folyamatban szereplő dolgozattal. Minőségüket a doktori iskolák, a képzőhelyek szakemberei fémjelzik. A TEPA reméli, hogy kezdeményezésével hozzájárul a szakmai diskurzusok élénkítéséhez, új kutatógenerációk megismertetéséhez.

Megvásárolható az Eötvös-pontokban vagy megrendelhető webshopunkon keresztül.


http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/zsigmond_borito.jpg

Mentés

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó