Főoldal

Kiadvány

Bihariné Dr. Krekó Ilona – Kanczler Gyuláné Dr.

Természetismeret I.

Az ELTE TÓK hallgatóinak

Ez az egyetemi jegyzet a természettudományos ismeretek elmélyítéséhez nyújt segítséget. Az eddig elsajátított ismereteket a környezeti nevelés témaköreiben- évszakok, növények, állatok- foglaltak figyelembevételével összefoglalja, bővíti, rendszerezi, csoportosítja és fejleszti tovább.
A jegyzet első nagy egységének csillagászati földrajzi ismeretei a Földet mint égitestet mutatják be, a bolygónkon kívüli világtérnek is főként a Földre gyakorolt hatását ismertetik.
A második nagy egysége a földi életet meghatározó kőzetburok, vízburok és légkör jellemzőivel és összetételével foglakozik, különös tekintettel a hallgatóink által nevelt gyermekek életkori sajátosságaira.
A harmadik egység röviden hazánk természetföldrajzi jellemzőit tartalmazza.
Az irodalomjegyzék különböző témákban való elmélyülésen túl a hallgatók környezeti nevelésre való közvetlen felkészülését szolgálja.
A szövegben lévő idegen szavak, illetve ismeretlen fogalmak értelmezése, magyarázata csak azok első előfordulásakor van feltüntetve.
Az Olvasnivaló… címszó alatt, a témára vonatkozó figyelemfelhívó, az ajánlott szakirodalom tanulmányozására ösztönző érdekességek találhatók.

Ingyenesen letölthető az ELTE Reader oldaláról.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/kreko_termeszetismeret_I.jpg

 

Mentés

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó