Főoldal

Kiadvány

Takács Luca Sára

Vietnámi magyarok - Magyar vietnámiak?

A Magyarországon élő másodgenerációs vietnámiak szocializációja

A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kuratóriuma 2015-ben kiadványsorozatot indított azzal a céllal, hogy értékes doktori disszertációkat és szakdolgozatokat hozzáférhetővé tegyen a szélesebb szakmai közösség, illetve az érdeklődő olvasók számára. A megjelentetésre ajánlott értekezések- tisztelegve az alapítvány névadója előtt, akit munkássága két szakterülethez kötött- a nevelés-, illetve a nyelvtudomány területéhez kapcsolódnak. Publikált változatuk (esetleges vitatható részleteikkel, tévedéseikkel együtt) lényegében megegyezik a tudományos fokozathoz vagy egyetemi diplomához vezető értékelési folyamatban szereplő dolgozattal. Minőségüket a doktori iskolák, a képzőhelyek szakemberei fémjelzik. A TEPA reméli, hogy kezdeményezésével hozzájárul a szakmai diskurzusok élénkítéséhez, új kutatógenerációk megismertetéséhez.

Takács Luca Sára tanulmányait az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán végezte. 2017-ben szerzett tanítói oklevelet. Jelenleg friss diplomásként egy II. kerületi általános iskolában dolgozik tanítóként. Személyes élményei és kapcsolatai révén már hallgatóként is intenzíven érdeklődött a Magyarországon élő másodgenerációs vietnámiak életmódja, kultúrája iránt. Erre a spontán érdeklődésre természetesen épült szakdolgozati témaválasztása.


A szerző dolgozatában rendkívül aktuális, mondhatnánk "divatos" témával foglalkozik. Saját hétköznapi tapasztalatai, tanulmányai, tanulókkal, szülőkkel és pedagógusokkal végzett célzott interjúi alapján vizsgálja a Magyarországon élő másodgenerációs vietnámi gyerekek nyelvfejlődését, társas kapcsolatait, identitását, beilleszkedését. A vietnámi és a magyar kultúra találkozásáról adott képe, amellett, hogy igyekszik tudományosan és szakirodalmilag is megalapozott lenni, emberközeli, hiteles, s még olvasmánynak is kellemes.

Megvásárolható az Eötvös-pontokban vagy megrendelhető webshopunkon keresztül.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/takacs_luca_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó