Főoldal

Kiadvány

Domonkos Katalin

Az online zaklatás mint az iskolai agresszió egyik fajtája

Domonkos Katalin az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán szerzett tanítói diplomát, majd pedagógusként halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek között dolgozott. Közben felvételt nyert az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar neveléstudományi mester szakára, ahol a kora gyermekkor pedagógiája szakirányon végzett. Gyakorlati munkáját- átmenetileg- az ösztöndíjas doktori tanulmányok szakították meg, disszertációját az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájában 2017-ben sikeresen védte meg. Kutatási területei: mindenekelőtt a digitális állampolgárság, a kortárs agresszió, az online zaklatás és a digitális szocializáció. Jelenleg tanítóként s az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetében óraadóként dolgozik.

A szerző ahhoz a fiatal kutatói generációhoz tartozik, amelynek tagjai szerencsésen ötvözik munkájukban a gyakorlati pedagógiai tapasztalatok nyújtotta életismeretet és a megalapozott, szakirodalomra, valamint a kutatásokra épülő elméleti tudást. Doktori disszertációjában az iskolai zaklatás online változatát vizsgálja azzal a céllal, hogy a köznapi tapasztalatoknál mélyebben megismerve a jelenséget pedagógusként segítséget tudjon ajánlani a zaklatás elkerüléséhez, adott esetben feldolgozásához. Könyve egyfelől továbbépíthető kutatási eredményeket, másfelől a megelőzésre vonatkozó praktikus tanácsokat tartalmaz. Ezért ajánljuk olvasásra kutatóknak, szülőknek és tanítóknak-tanároknak egyaránt.


A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kuratóriuma 2015-ben kiadványsorozatot indított azzal a céllal, hogy értékes doktori disszertációkat és szakdolgozatokat hozzáférhetővé tegyen a szélesebb szakmai közösség, illetve az érdeklődő olvasók számára. A megjelentetésre ajánlott értekezések- tisztelegve az alapítvány névadója előtt, akit munkássága két szakterülethez kötött- a nevelés-, illetve a nyelvtudomány területéhez kapcsolódnak. Publikált változatuk (esetleges vitatható részleteikkel, tévedéseikkel együtt) lényegében megegyezik a tudományos fokozathoz vagy egyetemi diplomához vezető értékelési folyamatban szereplő dolgozattal. Minőségüket a doktori iskolák, a képzőhelyek szakemberei fémjelzik. A TEPA reméli, hogy kezdeményezésével hozzájárul a szakmai diskurzusok élénkítéséhez, új kutatógenerációk megismertetéséhez.

Megvásárolható az Eötvös-pontokban vagy megrendelhető webshopunkon keresztül.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/domonkos_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó