Főoldal

Kiadvány

Kismartony Katalin – Döbrössy János (szerk.)

Énekeljünk két szólamban!

Kodály szerint "szebb, ha ketten összedalolnak". Énekeljünk hát két szólamban!- hallgatóinkat arra biztatjuk, hogy bátran figyeljék meg és élvezzék, mennyire más így a hangzás, mint egy szólamban. Próbálják ki, gyakorolják, hogy jól hangozzék.

Átdolgozott kiadványunk a hagyományosan zeneszerzők által komponált kétszólamúság-
egyszer-egyszer háromszólamúság- és kánonok éneklése mellett bátorít quodlibetek éneklésére is. A quodlibet zenei jelentése: "ahogy tetszik". E régi társas muzsikálási gyakorlatban olyan különféle, önálló dallamokat énekeltek vagy játszottak össze hangszeren, amelyek együtt is jól hangzanak.
Célunk: bevezetni a leendő tanítókat, óvodapedagógusokat, csecsemő- és kisgyermeknevelőket a többszólamú énekes zene és örömteli együtt muzsikálás világába, a gyakorlottabbaknak pedig repertoárfrissítésnek, lapról éneklésnek, ének-zongorás feladatnak szánjuk az órai felhasználás mellett. A különböző nehézségi szintű művek akár iskolai kórusoknak is ajánlhatók. Kötetünk
a ma is hozzáférhetők mellett régen kiadott vagy csak kéziratban létező műveket is tartalmaz, mellettük a zenetörténeti korszakok egy-egy darabja, a magyar népdalok és feldolgozásai, valamint európai népek több szólamban létező dalai is megtalálhatók. A magyar költőket és zeneszerzőket előnyben részesítettük.
Jó muzsikálást kívánunk!

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/dobrossy_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó