Főoldal

Kiadvány

Kádi Anna – Kiss Orhidea Edith – Dúll Andrea

Inspirációk

Válogatott tanulmányok Faragó Klára születésnapja tiszteletére

A könyv kiadásának gondolata Faragó Klára 70. születésnapjára készülve merült fel bennünk. Az azóta eltelt időszakban összegyűjtöttük pályafutásának fő állomásait jelentő, de eddig kevéssé ismert írásait, és elkészültek az általa inspirált új tanulmányok is. A kötetünkben szereplő írások alapján kirajzolódik Faragó Klára eddig megtett életútjának sokszínűsége, és meggyőző erővel hat az a szakmai és emberi igényesség, amely érdeklődését, gondolkodását, munkásságát jellemzi. Ő így fogalmaz: "Talán túl sokat csapongtam, több témába is belefogtam, és nem haladtam szigorúan egyetlen irányba…". Mi úgy gondoljuk, ez a gondolati gazdagság, szabadság, kísérletező kedv az, amiből a legtöbbet tanulhatunk, s ami különösen megtermékenyítő szakmai közösségünk számára.
Kötetünk első részében Faragó Klára válogatott írásait három nagy téma köré rendeztük: szociálpszichológiai vizsgálódások, társadalmi kérdések elemzése, döntéspszichológia és kockázatvállalás. A második részben a Faragó Klára munkássága és személye által inspirált új tanulmányokat kötöttük csokorba a szociálpszichológia ölelésébe fogva, az általános döntési, kockázatvállalási kérdések felől a szervezeti kérdések irányába haladva.
Válogatásunk célja a korábban megfogalmazott gondolatok felfrissítése mellett az azokhoz kapcsolódó új nézetek és eredmények bemutatása, ami által az olvasók szélesebb rétege számára is feltárul az öntörvényű, értékszempontú döntések professzorának további kutatásokra inspiráló képe.

Ingyenesen olvasható és letölthető az ELTE Reader online könyvtárból.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/farago_unnepi_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó