Főoldal

Kiadvány

Gyöngyössy Márton (szerk.)

Numophylacium Novum

A Fiatal Numizmaták Konferenciája (a továbbiakban: FNK) a rokontudományok hasonló rendezvényeinek mintájára a fiatal kutatók számára kíván évről évre lehetőséget biztosítani kutatási eredményeik bemutatására. A konferencia szervezésével hagyományt kívántunk teremteni: szeretnénk elérni, hogy az elkövetkező években- újabb és újabb helyszíneken megrendezve- a magyar numizmatika kiemelkedő jelentőségű fórumává váljon.
Az FNK első, egynapos konferenciájának 2018. október 11-én az ELTE Bölcsészettudományi Kara adott otthont, a Történelem Segédtudományai Tanszék szervezésében. A helyszínválasztás azért volt különösen indokolt és szimbolikus, mert 1777-ben ezen a karon jött létre a honi numizmatika első tudományos műhelye.
Hagyományt kívánunk teremteni azzal is, hogy az FNK előadásainak szerkesztett változatát nyomtatott kötet formájában jelentetjük meg. Ennek a könyvsorozatnak az első darabját, az első FNK konferenciakötetét tartja most kezében az Olvasó.
Kötetünk szerzői tágabban vett kelet-közép-európai régiónk fiatal numizmata generációját képviselik. A széles történelmi és tematikus merítésnek köszönhetően a kötet izgalmas utazásra kalauzolja az olvasót Magyarország, illetve szűkebb-tágabb földrajzi környezete változatos korszakaiba és vidékeire, méltán tartva számot nemcsak a történész szakma, hanem az érdeklődő nagyközönség figyelmére is.

Ingyenesen olvasható és letölthető az ELTE Reader online könyvtárból.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/kalnoki_FNK_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó