Főoldal

Kiadvány

Köteles Ferenc – Ferentzi Eszter (szerk.)

Tanulmányok az interocepcióról

Bárdos György professzor tiszteletére

A tágabb értelemben vett interocepciót, vagyis a testből származó információk tudatos és nem tudatos feldolgozását vizsgáló kutatások az utóbbi 10-15 évben új lendületet kaptak. Új, a korábbi ismereteket átformáló neuroanatómiai felfedezések születtek, és új elméletek kerültek kidolgozásra. Emellett a jelenségkört az eddiginél szélesebb kontextusba helyezték, és kapcsolatba hozták az egészséges és patológiás működés számos vonatkozásával.
A jelen kötet célja az interocepciókutatás fontosabb területeinek áttekintése, a biológiai háttértől kezdve az interocepció különféle dimenzióin és modalitásain, valamint a méréssel kapcsolatos módszertani problémákon keresztül a pozitív és patológiás vonatkozásokig. Reményeink szerint sikerült átfogó képet adni az interocepció tudományos vizsgálatának már megválaszolt és a még megválaszolásra váró kérdéseiről.
A kötet Dr. Bárdos György professor emeritusi kinevezésének alkalmából született, jórészt az ELTE PPK Ádám György Pszichofiziológiai Kutatócsoportja tagjainak közreműködésével. A szerzők ezzel is szeretnék kifejezni tiszteletüket Bárdos professzor csaknem 50 éves oktatói és kutatói munkássága iránt, amely szorosan kapcsolódik mind az ELTE-hez, mind pedig az Ádám György professzor nevével fémjelzett hazai interocepciókutatáshoz.http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/bardos_borito_kemenytablas.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó