Főoldal

Kiadvány

Hudecz Ferenc

Minőség és teljesítmény

Válogatott beszédek és írások (2006–2010)

Az ELTE- felelevenítve a hagyományokat- közreadja korábbi rektorának beszédei és írásai közül azokat a szövegeket, amelyek 2006 és 2010 között születtek. Ezek az írások nemcsak a korszak történéseit, jeles eseményeit, sikereit és nehézségeit dokumentálják, hanem tükrözik a rektori törekvéseket is: "az átláthatóság, a hatékonyság, a kiszámíthatóság és az előremutató együttműködés a hallgatóság képviselőivel. E célok elérése érdekében nyugodt és toleráns légkörben, módszeres és szívós munkára van szükség. Ehhez szeretném megnyerni szövetségesként az egyetem polgárait, az oktatókat, a kutatókat, a hallgatókat, a tanulmányi, gazdasági, műszaki adminisztrációban dolgozó kollégákat."
Ezekben az években meghatározó folyamat volt a Bologna-típusú alap-, illetve mesterképzés bevezetése, a doktori képzés felülvizsgálata. A Szenátus ebben a periódusban fogadta el- többek között- az esélyegyenlőségi tervet (2006), a minőségfejlesztési programot (2007), a K+F+I (2007) és a Fenntartható Fejlődés stratégiát (2009), illetve az ELTE küldetésnyilatkozatát (2009). A rektor előterjesztésére döntés született- sok más mellett- az ELTE nemzetközi/egyetemközi kapcsolatairól (2007), a tehetséggondozásról (2008), az idegen nyelven történő képzésről (2009), a tudás- és technológiatranszferről (2009).
A Szenátus létrehozta az ország első Konfuciusz Intézetét (2006), a Ruszisztikai Módszertani Kabinetet/Könyvtárat (2009) és az ELTE Alumni szervezetét, amely 2008-ban megkezdte működését. Az ELTE 2010-ben elnyerte a "kutatóegyetemi címet", a kapcsolódó TÁMOP-pályázatot, és méltó módon megünnepelte fennállásának 375. évfordulóját.
Az olvasó e kötet átlapozása során meggyőződhet arról, hogy az ELTE munkatársainak és hallgatóinak közös munkája 2006 és 2010 között is hozzájárult ahhoz, hogy az egyetem évszázados értékeit megőrizve mérték és mérce, igazodási pont legyen a hazai és nemzetközi felsőoktatásban.

http://eotvoskiado.hu//img/gallery/ujdonsagok/hudecz_borito.jpg

megosztás emailben
Share on Tumblr

Olvasói vélemény

Hozzászólok

spam védelem + spam védelem =

Hozzászólás:

Eotvos-pontok.hu webáruházunk és könyvesboltjaink
ELTE Reader
ELTE Eötvös kiadó grafikai stúdió
Szerzőinkek
Vendégkönyv

© 2020 ELTE Eötvös Kiadó - Egyetemi tankönyv- és jegyzetkiadó